UA-171475191-1
DSC_0014.jpg
  • Facebook
  • Instagram

Voor de shoot

Hoe verloopt een shoot?

Voordat we gaan fotograferen maken we altijd even kennis. Vooral met kinderen en dieren is het fijn als het gevoel vertrouwd is. We bespreken dan door wat we gaan doen. Ik vraag ook altijd of je zelf ideeën heb, het gaat tenslotte om jou!

Tijdens de buiten fotoshoot 

Bij de fotoshoot buiten zullen we telkens een stuk lopen voor verschillende omgevingen en poses. 
De honden kunnen tussendoor ook even vrij rond lopen voordat ze weer model mogen staan. 

Waar gaan we naartoe?

Er zijn vele mooie plekken in Brabant. Je heb bijvoorbeeld het Mastbos of Liesbos, of de Galder. Is er voor jou een speciale plek om foto's te maken dan hoor ik het graag. Anders zoeken we samen een mooie plek op waar we naartoe kunnen.

Wat doen we als het regent?

We houden contact als het weer minder mooi is dan dat we willen. Ik hou altijd blokken van 4 uur aan. Het kan namelijk zo zijn dat het zo weer droog is. Als er iets niet te voorspellen is, is dat het weer in Nederland. Mocht het echt heel de dag regenen, dan verzetten we de fotoshoot naar een later tijdstip, maar dit gebeurt altijd in overleg.
 

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt ongeveer een uur. Met kleine kinderen, drukke honden of erge kou probeer ik de tijd in te korten. 
Met kleine kinderen is mijn ervaring dat langer doorgaan meestal geen succes heeft. 

DSC_6798.jpg

Na de shoot

Wat gebeurt er na de fotoshoot?

Binnen 2 weken ontvang je via mail of via whatsapp een link naar een site waar de online galarij staat. Op deze site kan je rustig de foto's bekijken en kan je doormiddel van de foto's een hartje te geven de foto's uitkiezen. Nadat je dit heb gedaan, ontvang je van mij de factuur. 
 

Hoe ontvang ik de foto's?

Je ontvangt de foto's digitaal. Wil je ze op een usb of op een andere manier ontvangen dan is dat bespreekbaar.
 

Hoe werkt Wetransfer?

Je ontvangt de foto's digitaal via Wetransfer. Je ontvangt dan een link via de mail. Via deze link kan je de foto's binnen 7 dagen downloaden. Ik adviseer dit altijd via een pc te doen. Dit omdat de foto's groot van formaat zijn en een pc/laptop dit aankan. Je ontvangt ze of via whatsapp of via wetransfer ook de foto's voor online gebruik. Hier staat mijn logo op. Deze foto's zijn telefoon en social media vriendelijk.

Kan ik bij jou afdrukken bestellen?

Jazeker kan dit. Je kan gewone afdrukken bestellen, canvassen, uitvergrotingen, hout, pvc, forex, dibond of plexiglas. Ook kan ik vergroting in lijstjes voor je verzorgen. Zo heb jij er geen omkijken naar! 

Kan ik extra foto's bestellen?

Jazeker, ik heb een start pakket, daarop heb ik 2 extra pakketten. Maar je kan ook zelf extra foto's kiezen. Ik bewaar de foto's 1 jaar. 

Hoe kan ik betalen?

Betaling kan per bank overschrijving, tikkie of contant. Je kunt bij mij niet pinnen.  

DSC_8293-bewerkt.jpg

"Dank je wel voor de gezellig middag en de super foto's"

Waar moet ik op letten met kleding?

Allereerst iets waar jij je prettig in voelt. Voel jij je mooi? Dan straal je dit ook uit! 
Zorg ervoor dat kleding elkaar mooi aanvullen, maar kijk uit dat het niet vloekt. Het liefste geen felle kleuren, drukke prints, of fijne streepjes of ruitjes

 

Heb je tips voor een dierenshoot?

Jazeker! 
Voor een shoot met een paard: Zorg voor een 2e persoon die mee kan lopen. Bijvoorbeeld om spullen beet te houden of het paard vast kan houden. Dit werkt wel zo prettig voor ons allebei.

Voor een shoot met een hond: Laat de hond uit, maar maak hem niet moe. Het is fijn als de behoeftes al zijn gedaan. Maar maak hem niet te moe van te voren. Een hijgende hond of een hond die heel de tijd wilt liggen is moeilijker om op de foto te zetten. Zorg voor lekkere snoepjes of een leuk piep speeltje. Kan de hond niet los? Geen probleem. Zorg voor een dunne halsband en een dunne lijn. Heb je dit niet? Voor een dunne lijn kan ik zorgen. Laat dit even van te voren weten, dan zorg ik ervoor dat ik het bij heb. 

internet kwaliteit met logo-3.jpg

Heb je een fotostudio?

Ja! Ik heb een fotostudio aan huis. Hier is het mogelijk om gezinnen tot 4 personen te fotograferen. Meer is niet mogelijk door de beperkte ruimte. Wil je met de familie op de foto? Dan zullen we een mooie plek buiten opzoeken.

 

Kan ik een cadeaubon bestellen?

Ja ik heb cadeaubonnen! Kijk hier voor een voorbeeld.

 

Zijn de foto's rechtenvrij?

De foto's die je particulier koopt mag je voor al jouw eigen privé doeleinden gebruiken. Wil je privé foto's zakelijk inzetten, vraag ik je wel dit te overleggen. 
Ik kan de vraag stellen om de foto's die ik gemaakt heb mag publiceren. Dit is voor mijn website, FacebookInstagram of Pinterest. 

Werk je ook zakelijk?

Ja ik doe ook zakelijke shoot. 
Heb je interieur wat je gefotografeerd wilt hebben voor je website of folder? 
Of wil je een mooie beeldbank om reclame mee te maken?
Of wil je een profielfoto voor LinkedIn?
Dat kan zeker!
Mail, bel of whatsapp om de mogelijkheden door te bespreken.

 

Bied je ook workshops aan?

Ik bied geen volledige workshops aan. 
Maar wil je graag je camera beter leren kennen, wil je een keer van het groene knopje afkomen en leren hoe het met de belichtingsdriehoek zit, of wil je leren hoe je betere foto's maakt? Dan kan ik je zeker helpen! Ik kom dan naar je toe of we kiezen een plek uit, bijvoorbeeld een bos of ander mooi natuurgebied en ik leer je, 1 op 1, wat je wilt weten van fotografie. 

DSC_2746.jpg

Wil je meer weten?

Je mag me altijd bellen of een berichtje sturen op

06-27168184

Of een bericht sturen mag natuurlijk ook

DSC_3270.jpg

Algemene voorwaarden

 

Met een deelname aan een fotoshoot bij Mariska van Dorssen gaat u akkoord met de volgende voorwaarde:

 

1. Toepassing

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen tussen Mariska van Dorssen en een wederpartij, inclusief offertes, opdrachtbevestigingen en mondelinge of schriftelijke overeenkomsten, ook na het beëindigen van een overeenkomst, tenzij partijen schriftelijk en uitdrukkelijk van deze voorwaarden zijn afgeweken.

 

2. Vergoeding

Indien er met Mariska van Dorssen geen vergoeding is overeengekomen, bepaalt Mariska van Dorssen eenzijdig en naar redelijkheid en billijkheid de vergoeding, waarbij rekening gehouden wordt met de omvang en reikwijdte van het door de wederpartij gewenste gebruikt van het werk.

Noodzakelijke kosten en/of meerwerk dienen door de wederpartij te worden vergoed.

 

3.Factuur en betaling

De betaling vindt per bankrekening of contant plaats. 

De betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum. Indien Mariska van Dorssen de betaling niet binnen 14 dagen op de rekening heeft staan, mag ze de factuur met de wettelijke 2% vermeerderen. 

Geen enkel fotografisch werk op welke wijze dan ook is toegestaan, zolang u enige uitstaande factuur van Mariska van Dorssen nog niet heeft voldaan.

 

Mariska van Dorssen kan een aanbetaling vragen om de plek te reserveren voor u. De hoogte van de aanbetaling is afhankelijk van het gekozen pakket. Dit word op voorhand bekend gemaakt.

50% van de aanbetaling word niet geretourneerd. Doordat de datum is vastgelegd kan het zijn dat Mariska van Dorssen andere opdrachten misloopt. Wel is het mogelijk in overleg de fotoshoot te verplaatsen.

 

4. Klachten

Klachten inzake het geleverde werk dienen zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen tien werkdagen na levering van de selectie foto’s per mail aan Mariska van Dorssen te worden medegedeeld. 

 

5. Opdracht

Mariska van Dorssen heeft het recht om alles bij een opdrachtovereenkomst niet uitdrukkelijk is omgeschreven naar eigen technische en creatief inzicht uit te voeren. Indien u andere wensen heeft kan Mariska van Dorssen meerkosten voor rekenen. 

Een geboekte shoot kan tot 48-uur kosteloos worden verzet. Bewolking of lichte regen zijn geen reden voor verzetten. Indien Mariska van Dorssen merkt dat de weersverwachting dusdanig ongunstig is, zal Mariska van Dorssen contact opnemen en een nieuwe datum met u inplannen. 

Binnen de 48-uur voor een shoot, om welke reden dan ook, heeft Mariska van Dorssen recht op een vergoeding van €50,- voor de gemaakte kosten en de gereserveerde tijd.  Voor bruidsfotografie geld 50% van de totale prijs. 

 

6. Auteursrecht

Het auteursrecht op de fotografische werken berust bij Mariska van Dorssen. De foto’s gemaakt door Mariska van Dorssen worden gecreëerd vanuit de creativiteit van de fotografe. Om deze reden mogen verstrekte foto’s niet worden aangepast d.m.v. andere uitsnede en/of kleurverandering of mogen deze zonder toestemming niet gebuikt worden voor andere publicaties. 

 

7. Inbreuk op auteursrecht

Elk gebruik van een Fotografisch werk dat niet is overeengekomen, wordt beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht van Mariska van Dorssen. Bij inbreuk komt Mariska van Dorssen een vergoeding toe ter hoogte van minimaal driemaal de door Mariska van Dorssen gebruikelijke gehanteerde licentievergoeding door dergelijke vorm van gebruik, zonder enig recht te verliezen op vergoeding van overige geleden schade. 

Het is niet toegestaan het auteursrecht over te dragen aan derden behoudens voorgaande schriftelijke toestemming van Mariska van Dorssen. 

 

8. Naamsvermelding en persoonlijkheidsrechten

De naam Mariska van Dorssen dient duidelijk bij een gebruikt Fotografisch werk te worden vermeld, of met een verwijzing naar het Fotografisch werk in de publicatie te worden opgenomen. U neemt bij de verveelvoudiging en openbaarmaking van een Fotografisch werk te allen tijde de persoonlijkheidsrechten van Mariska van Dorssen in acht. 

Voor iedere inbreuk op de aan Mariska van Dorssen toekomende persoonlijkheidsrechten ex artikel 25 Auteurswet, waaronder het recht op naamsvermelding, is de wederpartij een vergoeding verschuldigd van tenminste 100% van de door Mariska van Dorssen gebruikelijke gehanteerde licentievergoeding, zonder enig recht te verliezen op vergoeding van overige geleden schade.

 

9. Socialmedia 

De gemaakte foto’s zijn door het auteursrecht eigendom van Mariska van Dorssen en mogen door Mariska van Dorssen dan ook gebruikt worden voor social media en overige commerciële doeleinden zoals promotiemateriaal. Indien dit niet gewenst is, dit graag vooraf bespreken.

 

10. Aansprakelijkheid

Mariska van Dorssen is niet aansprakelijk voor schade aan materialen of ongevallen met u. 

 

11. Winacties

Onder win-acties vallen de acties die zijn georganiseerd door Mariska van Dorssen. Als winnaar van een fotoshoot wordt verwacht dat de winnaar binnen 2 weken contact opneemt met Mariska van Dorssen om een afspraak te maken. Als deelnemer van een actie, wordt er automatisch ingestemd met de voorwaarde van Mariska van Dorssen. De gewonne foto’s mogen gebruikt worden door Mariska van Dorssen als promotiemateriaal.

Prijzen zijn niet inwisselbaar voor contante. 

 

12. Cadeaubon

Cadeabonnen zijn alleen verkrijgbaar bij Mariska van Dorssen en verliezen een jaar na uitgifte hun geldigheid, mits anders staat aangegeven op de cadeaubon. Cadeaubonnen zijn niet in te wisselen tegen contante. 

 

13. Bewaartijd

De foto’s worden tot 1 jaar na datum van de fotoshoot bewaard. U dient zelf te zorgen voor goede opslag van de foto’s. 

@2020

Mariska van Dorssen Fotograaf in Breda / Prinsenbeek.

mariskavandorssenfotograaf@gmail.com
Bel of whatsapp: 06 - 27 168 184

Kvk: 7369-9128
Btw: NL001143549B26

Kinderfotograaf

Familiefotograaf

Gezinsfotograaf

Dierenfotograaf

Bruidsfotograaf

Trouwfotograaf

Q&A

Lees mijn blog

Bekijk je album