UA-171475191-1
top of page
Zoeken

Voorbereiding

Je heb een shoot geboekt bij mij, wat leuk!


Wat gaat er bij mij aan vooraf voordat we aan de fotoshoot beginnen?


We hebben een datum afgesproken waarop we de fotoshoot gaan houden. Ik houd altijd het weer goed in de gaten. Het kan snel omslaan in Nederland, dat is iets wat ik al wel heb geleerd de afgelopen jaren.

Hebben we bv op zaterdag afgesproken, maar geeft buienradar op donderdag aan dat het gaat regen, zegt dat nog helemaal niets.

Ik houd altijd tijdsblokken aan van ongeveer 4 uur. Dit lijkt misschien wat ruim, maar de ervaring leert dat het wel nodig is. Stel dat het om 8 uur regent, kan het om 10 uur droog zijn. Dan ben je zo al 2 uur kwijt van de geplande tijd. Maar is er wel zekerheid dat jou fotoshoot door kan gaan!


Wat doe ik op de avond vooraf?

Ik haal de batterij uit mijn camera en laad deze op. Dit doe ik voor elke shoot, ook al is deze nog niet leeg. Maar zo weet ik zeker dat ik nooit bij jullie met een lege batterij sta.

De avond ervoor bekijk ik altijd het weer nog een keer. Wat geeft buienradar aan? Het geeft nog steeds geen zekerheid, maar heel veel meer kunnen we er niet aan doen.

Ook stuur ik altijd een appje of een mailtje, dat ligt aan het contact dat we hebben gehad. Ook bekijk ik de route. Zijn er geen wegomleidingen? Hoelang is het rijden? Waar moet ik precies zijn?


Het moment voor vertrek.

De ene keer zal dit in de ochtend zijn, de andere keer later op de dag. Dat is maar net de soort shoot die we hebben.

Ik loop mijn camera thuis na. Doe de batterij terug erin en kijk of het geheugen kaartje leeg is. Ook controleer ik altijd mijn lenzen. Zit er geen stof op? Is er niks defect? (wat ik nooit hoop mee te maken). En als laatste zet ik mijn camera op een soort 0 punt. Voor de fotografen onder ons, die zullen zeggen: dat kan niet, elke situatie is ander. En dat klopt ook, maar voor mezelf begin ik met een 0 punt en op locatie weet ik dan ook snel aan welk wieltje ik moet draaien voor mooie foto's.


Het moment dat we elkaar zien.

Hoi! Wat leuk dat we elkaar in het echt zien. Ik stel me voor, we hebben een klein praatje. Als ik een locatie niet ken zal ik een rondje lopen. Kijken hoe het licht valt en wat mooie plekjes zijn en wat achtergronden doen. Is het een bos, of stukje stad of industrieel? Daarna kunnen we van start gaan.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page