UA-171475191-1
top of page
Zoeken

Wie is Mariska en waar staat Mariska als fotograaf voor?

Bijgewerkt op: 22 jun. 2020

Oeh mijn eerste blog, best spannend. Wat wil ik allemaal vertellen en wat vinden mensen leuk om van mij te weten?

Dus mijn eerste gedachte was, ik ga een blog over mezelf schrijven! Wat dieper op ingaan wie ik ben en wat mensen bij mij kunnen verwachten. Zo weet jij als klant of ik bij jou pas als fotograaf.


Mijn liefde voor fotografie is begonnen als klein meisje. Ik mocht de camera van mijn vader vasthouden en hier werden op vakantie in Duitsland de eerste foto's op een rolletje gemaakt. Wat was dat spannend en gaaf!

Toen ik jaar of 23 was begon het toch wel weer te kriebelen. Wat wil ik later worden als ik groot ben? Daarom heb ik toen mijn eerste echte camera gekocht. Hiermee heb ik veel geoefend. Later pas ben ik een workshop in Breda gaan volgen. Want ja leuk zo'n foto maken op automatische stand...maar hoe komt dat? Hoe werkt dat? Hoe stel je iso, diafragma en sluitertijd in?

Ik was zo geïnteresseerd in fotografie dat ik besloot om de fotovakschool te gaan volgen. Dit betekende naast een kindje van 1,5, een baan met onregelmatige werktijden en een man met een baan met onregelmatige werktijden, ook nog een studie volgen. Dit vond ik super! Haalde hier alle informatie uit die ik nodig had. Alleen het noodlot sloeg toe, mijn vader werd ziek en ik moest stoppen met de opleiding. Het werd te veel, de verzorging voor hem tot zijn overlijden, was zwaar en emotioneel.


Ik heb dan ook meer als een jaar mijn camera naast me neergelegd en er niks mee gedaan.


Totdat ik samen met 2 vriendinnen naar een fotofair ging. Heel de dag draaide het om fotografie. Ik voelde de liefde weer terug komen. Ja dit is wat ik wil. Mijn leven draait om fotografie. Hier word ik blij van, hier wil ik verder mee.


Om er weer helemaal terug in te komen en de liefde nog verder op te laten bloeien ben ik workshops gaan volgen. Zo heb ik een hondenworkshop gevolgd, een workshop in je eigen bedrijf starten, maar ook masterclasses in Fine Art ben ik gaan volgen.


Toen wist ik het zeker. Ik wil fotograaf worden, ik ben een fotograaf. Hier word ik blij van en dit vind ik leuk om te doen. Zodoende heb ik in Januari 2019 mij in geschreven bij de KVK. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.


Waar sta ik voor?

Ik houd van fotograferen, dat is wel duidelijk. Maar wat ik belangrijk vind is dat er tijdens een shoot een klik is. Dat er een grapje gemaakt kan worden of dat we een leuk gesprek hebben. Net dat beetje meer dan 'gewoon' een paar foto's maken.

Hierdoor leg ik ook beter het moment vast, een emotie, een gevoel. Dat is wat ik probeer te vangen in een foto.Ik hoop dat jullie het leuk vinden om dit te lezen. Laat een berichtje hieronder achter wat je er van vind!30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page